A műanyag ablakok előnyei

1. A műanyag ablakok kiváló hőszigetelők
Az ablakok hőszigetelésének meghatározó tényezője az ablaktok. A műanyagból gyártott ablakprofilok az alumínium vagy fa ablakokkal összehasonlítva jobb szigetelési értékeket érnek el, tehát a fűtésre fordított energiaköltségeket csökkentik. Ezen a téren kimagaslóan magas megtakarítási értéke a passzívház szintet elérő műanyag ablaktokoknak van. A passzívház ablakok műanyag három rétegű üvegezéssel ma már kedvező áron legyárthatók.

2. A műanyag ablakok ár-érték aránya kiváló
A műanyag ablakok mind beszerzésükkor, mind teljes életciklusuk során jelentős anyagi megtakarítást kínálnak. A fa ablaktokért körülbelül 20-30%-kal kell többet fizetni, mint a műanyagért. Az alumínium ablakok a legdrágábbak. Áruk megközelítőleg még további 30%-kal magasabb. A magas energia megtakarításnak, a karbantartás mentességnek és az 50 évet meghaladó élettartamnak köszönhetően a műanyag ablakokkal érhető el a legjelentősebb megtakarítás.

3. A műanyag ablakok karbantartása egyszerű
A műanyag ablakok ápolása rendkívül egyszerű, karbantartási igényük minimális. Ezzel szemben a fa ablakok rendszeres felületkezelést igényelnek. Ablakfestést, lazúrozást, lakkozást. A modern műanyag ablak és műanyag ajtó profilok UV stabilizátor hozzáadásával készülnek, fokozottan időjárásállók. A sima felületüknek köszönhetően az ablaktokok tisztításához elegendő egyszerű tisztítóoldat használata.

4. A műanyag ablakok élettartama rendkívül hosszú
A fa ablakokkal ellentétben a műanyag ablakok tartóssága rendkívül hosszú. A műanyag ablakok szinte teljesen gondozás-mentesek. A kiváló minőségű műanyag ablakok a  profil belsejében található erős acélmerevítésnek köszönhetően forma és alaktartók, valamint teljesen vetemedés-mentesek. A műanyag ablakok élettartama rendkívül hosszú. hosszú. A műanyag ablakok előnyös befektetést jelentenek, mert az új ablakok beépítésével jelentősen növekszik az ingatlan értéke.

5. A műanyag ablakok újrahasznosíthatók
A műanyag ablakok 100%-ban újrahasznosíthatók, így jelentősen kímélik környezetünket. Az  ablakgyártás során a műanyag ablakok gyártása gyorsabb, költséghatékonyabb, és a legyártásukhoz jóval kevesebb energiát kell felhasználni, mint a fa ablakok elkészítéséhez.