Műanyag ablak

A legmagasabb igényeket is kielégítő ablakok

Hőszigetelés
A német GEALAN műanyag profilokból készített ablakok optimális energiatakarékosságot tesznek lehetővé,
hiszen már a PVC természetes szigetelőtulajdonsága is kiváló hőszigetelést biztosít. A hőszigetelési tulajdonságot tovább fokozza az akár 83 milliméteres beépítési mélység, és az akár hat kamrából álló többkamrás profilkialakítás is.

Hangszigetelés
A zajvédelem a modern épületeknél egyre fontosabb szerepet játszik. Mivel belvárosokban vagy a nagy forgalmú utcák közelében sokan élnek, ezért fontos a környezeti zajt lehetőleg alacsonyan tartani.

Betörésvédelem
A GEALAN profilokból gyártott ablakoknál a beépítési mélység, a megfelelő anyagvastagság, a kiegészítő akadályok és a tokban és szárnyban elhelyezett biztonságos vasalat tökéletes biztonságot nyújt. Azért, hogy teljesen biztosra menjünk, ellenőriztettük ablakaink „szívét és lelkét”.

Statika
A GEALAN saját fejlesztésű STV® (németül: Statische-Trocken-Verglasung, magyarul: statikus száraz üvegezés) szabadalmaztatott ragasztástechnikában az üveget és a szárnyprofilt kifejezetten az ablakkészítéshez kidolgozott ragasztószalaggal ragasztják össze az üveg megszokott falcolásával.

Felületek
A homlokzat kialakításában a színes nyílászáróknak különös szerepe van. Az épületek külseje vonzó, figyelemfelkeltő lesz az így kapott egyedi „névjegykártyával”.

A GEALAN – műanyag ablak előnyei

Ellenálló
A műanyag profilokból gyártott ablakok könnyen tisztíthatók, nem igényelnek karbantartást. Ellenállnak az időjárási és környezeti hatásoknak, hosszú élettartamúak és újrahasznosíthatók.

Kényelmes
A GEALAN többkamrás profiljaiból gyártott ablakok biztosítják, hogy a meleg bent, a zaj kint maradjon. Garantálják az Ön biztonságát, védelmét, lakásának pedig utánozhatatlan hangulatot kölcsönöznek.

Egyedi
A kiválasztott profilgeometria, a nyílászáró típusa és az ablakosztás egyedi megjelenést kölcsönöz a nyílászárónak. A GEALAN műanyag ablakprofilokkal egyedi ablakformák is megvalósíthatók.

Rugalmasak
A modern nyílászáró gyártástechnológia az esztétikai követelménytől és szerkezettől függően nemcsak fehér színben, hanem GEALAN-acrylcolor®, dekor- és faerezet fóliás ablak kivitelben is megvalósítható.


GEALAN S 8000 6 légkamra (OC)

 • Kiváló hőszigetelés a hatkamrás keretnek és szárnynak köszönhetően
 • Könnyű tisztíthatóság a nagyméretű keretfalcnak köszönhetően
 • A 74 mm-es beépítési mélység jó hő- és hangszigetelést biztosít
 • Különféle GEALAN-acrylcolor® színben és (fautánzatú) Renolit dekorfóliával is kapható
 • Nagyméretű főkamra az erős horganyzott acélmerevítések befogadására
 • Választható kétszeresen levágott üvegcsíkkal, eltolt felületű kivitelben vagy kerek üvegcsíkkal, félig eltolt felületű kivitelben
 • További típus: GEALAN S 8000 5 légkamra (ECO)

GEALAN S 9000 plus

 • Rendszer stabil központi tömítéssel – Az S 9000 plus a GEALAN új középtömítéses rendszere stabil gáttal az ablakfalcban. A középtömítés hatékonyan védi az ablak mechanikus részeit a külső hatásoktól. A középtömítéses rendszerek rendelkeznek a legjobb hőszigetelő tulajdonságokkal.
 • Kiváló statikai tulajdonságainak köszönhetően az S 9000 plus kiválóan alkalmas nagy szerkezetek kialakítására a színes GEALAN-acrylcolor® felülettel.
 • További típusok: GEALAN-FUTURA® (Passzívházakba beépíthető ablakok színes kivitelben) ; GEALAN-LUMAXX® (Optimalizát geometria)

▪ GEALAN Kubus

 • A különösen keskeny profilok és a tok mögé rejtett szárnykeret eredményezi, hogy a GEALAN-KUBUS® a szokásos ablak szerkezetekhez képest nagyobb üvegfelületet biztosít, ezzel a lejobb lehetőségeket kínálja passzív házakhoz.
 • GEALAN-KUBUS® profilokkal lehetővé válik passzívházakba alkalmazható ablakszerkezetek gyártása, színes kivitelben is, az ift – WA-15/2 irányelvei szerint – mindez standard profilok és acélmerevítés alkalmazásával.
 • A GEALAN-KUBUS® rendszer meghatározza a műanyag ablakok új építészeti formanyelvét. A nagy üvegfelületeknek köszönhetően beáramló több fény és nagyobb átláthatóság új távlatokat nyit meg a kialakításban. Az új rendszer a helyiség felőli oldalon zavaró fúgák nélküli teljes kilátást biztosít, a derékszögben nyíló ablakok pedig a külső oldalon hangsúlyozzák a harmonikus összbenyomást.

▪ GEALAN Linear

 • A GEALAN-LINEAR® tiszta, szögletes kialakítása üdítően időtálló hatású és megfelel a modern építészeti nyelvnek. Különösen az új épületekben szögletes formák és tiszta vonalak határozzák meg a nyitott és nyugodt kialakítású homlokzatok irányába haladó trendet.
 • Egyenes formanyelv – A rendszer egy következetesen egyenes vonalú formanyelvet követ, ahogyan az jelenleg meghatározó az építészetben. Hozzá illő üvegszegélyek széles választéka folytatja a külső nézet következetes kialakítását az ablak helyiség felőli oldalán is. A keskeny látható keretszélesség a nyílászárótokban és a szárnyban nagyobb fényt biztosít az épületekben.
 • Keskeny 74 mm-es beépítési mélység számos építési projekthez és az épületfelújítás területén is alkalmas. Az univerzális szárnyfalc kivétel nélkül minden ablakszárny esetén integrálva van és lehetővé teszi a klasszikus tartótömbös megoldást, a GEALAN-STV® technikával történő ragasztást vagy a gyártás-optimalizált nedves ragasztást.Kimagasló hőszigetelésű, energiatakarékos műanyag ablak és műanyag bejárati ajtó vásárlása ma már nem luxus, hanem tudatos befektetés a jövőbe.


A Karter Ablak Kft. műanyag ablak kínálatát csúcsminőségű német műanyag nyílászáró profilok alkotják.
Az ablakok típusa, az ablakok színe és az ablakok üvegezése minden esetben a Megrendelő igényei szerint kerül kiválasztásra, de a kétrétegű, kiváló hőszigetelésű, argon gáztöltésű, LOW-E bevonatos üvegezést, és a hibás működtetést gátlóval valamint résszellőztetővel ellátott vasalat rendszert már alapkivitelben biztosítjuk!


Műanyag ablak – Több légkamra, kevesebb energia!

Műanyag ablak – Műanyag erkélyajtó – Műanyag nyílászáró


CSÚCSMINŐSÉGŰ EURÓPAI NYÍLÁSZÁRÓK
A KARTER műanyag ablakokat a rendkívül jó ár/érték arány jellemzi, ami párosul a magas minőségi és műszaki követelményekkel, valamint az elegáns megjelenéssel.
Megfordult már a fejében az ablakcsere gondolata? Ne tétovázzon!
Korszerű, új ablakok beépítésével rengeteg energiát megtakaríthatunk. Az ablakcsere nem költség, hanem egy gyorsan megtérülő befektetés.

A műanyag ablakok nyitásirány szerinti csoportosítása:

● Fix ablakok
● Fix felülvilágító ablak
● Fix oldalvilágító ablak
● Oldalt nyíló ablakok
● Bukó ablakok
● Bukó-nyíló ablakok
● Középen felnyíló ablakok
● Középen felnyíló bukó-nyíló ablakok
● Tokosztott ablakok
● Oldalt nyíló erkélyajtók
● Bukó-nyíló erkélyajtók
● Középen felnyíló erkélyajtók
● Középen felnyíló bukó-nyíló erkélyajtók 


A műanyag ablakok tökéletesen szigetelnek, ezért a párásodás illetve penészképződés elkerülésének érdekében fokozott szellőztetésre van szükség!
Javasoljuk, hogy minden helyiségben az adott helyiség méretének függvényében legalább egy nyílászáróba szerelhető Aereco, Titon vagy Gealan Gecco szellőzőt építsenek be, illetve a gázkészülékkel ellátott helyiségekben a szabványnak megfelelő szellőző beépítését minden esetben ajánljuk.

Ajtó és ablak Baja bemutató terem    –    Ajtó és ablak Kalocsa bemutató terem          Ajtó és ablak Kiskőrös bemutató terem

Szeretettel várjuk önt és kedves családját a Karter Ablak Kft. bajai, kalocsai, kiskőrösi nyílászáró bemutató termében, ahol teljes körű szaktanácsadást biztosítunk ablakvásárlással vagy az ablakcserével kapcsolatban az érdeklődők számára.